Gezondheid is een van de belangrijkste dingen in ons leven, waar we dus erg bewust mee om moeten gaan.
Dat het leven in een loghome ook nog eens veel gezonder is dan leven in een gewone stenen woning is mooi meegenomen.

Ten eerste de vochtregulerende werking van een loghome. Een houten woning is een perfecte vochtregelaar van nature. De woning neemt het teveel aan vocht op en bij te droge lucht zorgt het hout voor ’n gelijkmatige constante vochtigheidsgraad in huis.

Hout heeft ook een zuiverende werking op de lucht om ons heen. Het is bewezen dat mensen met allergieën, astma en zelfs reuma baat kunnen hebben bij het wonen in een houten woning.

Leven in een droge atmosfeer is ongezond en leidt snel tot hoofdpijn, verkoudheid, keelpijn en zelfs bronchitis. Een teveel aan vocht is ook niet goed want dit kan weer leiden tot spierpijn en reuma. Hout bevat bovendien stoffen van plantaardige oorsprong die een ontsmettend effect hebben en die natuurlijke bescherming bieden tegen besmetting met ziektekiemen.

Onderzoek in Oostenrijk heeft reeds aangetoond dat mensen die wonen in een loghome beduidend minder stressgevoelig zijn dan mensen die wonen in een stenen woning. In een loghome ben je constant omringd door een natuurlijke en rustgevende omgeving.